Två generationer landsbygdsentreprenörer

 

Ridhästar, byggtjänster och småskaligt mathantverk är några av de verksamheter som håller bygden levande i och omkring Lövestad tack vare två generationer energiska entreprenörer. ”Den som vågar spänna bågen och satsa utanför sin trygghetszon har allt att vinna när det gamla inte längre duger.” Det anser i alla fall Boel Brynell som driver HeingeGården Mathantverk med försäljning i Malmö, Helsingborg, Ystad, Falsterbo med flera orter i Skåne.

Sambon Per Håkanson kan bara hålla med. Själv tog han för några år sedan initiativet till Lövestads rid- och körklubb som blev en succé och nu en älskad mötesplats för många många hästintresserade. Här bedriver också dottern Erica professionell häströrelse med såväl utbildnings- och tävlingsverksamhet som försäljning av ridhästar.

Svärsonen och byggföretagaren Fredrik Malm Möller uppförde anläggningen och projekterar redan för vidareutveckling efter det stora intresset. ”Det här är också ett perfekt läge för gårdsförsäljning av kryddväxter och mathantverk eftersom det ligger nära landsvägen och vi dessutom redan har många besökare till ridverksamheten” säger Fredrik och visar på en tänkbar plats i de stora, luftiga lokalerna.

Image: 2017-02/fyra-h-kanssons.jpg